Сучасне суспільство перебуває на новій стадії розвитку, де головну роль виконує інформація, а також економіка, що будується на ній. Cьогодні неможливо уявити галузь економіки та й людської діяльності вцілому, в якій би не застосовувалися комп’ютерна техніка та, відповідно, інформаційні системи та інформаційні технології (information systems and technologies).

Автоматизовані інформаційні системи та технології вже давно витіснили застарілі методи збору, обробки, зберігання та передачі інформації у сферах ведення обліку, оподаткування, банківської діяльності, електронної комерції, реклами, телебачення тощо. Тому годі уявити собі фахового економіста чи юриста, бухгалтера чи дизайнера, викладача чи керівника фірми, котрі б не послуговувались комп’ютерною технікою та не володіли базовим рівнем знань з комп’ютерних наук.

Застосування сучасних інформаційних технологій дозволяє підвищити рівень інформаційного забезпечення процесів управління та його ефективність. У випадку управління економічними системами, де реальні експерименти мають занадто високу ціну, застосування інструментарію математичного моделювання, інформаційних систем та технологій є чи не єдиним науково обґрунтованим засобом досліджень та найефективнішим із кількісних методів аналізу ефективності управлінських рішень.

Запрошуємо до читальної зали №3 переглянути книжкову виставку "Математика. Кібернетика. Інформаційний бізнес.".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.