Фонд нашої бібліотеки поповнився новинкою - українським виданням роману швейцарського письменника Крістіана Крахта "Імперіум". Переклад роману здійснив доцент кафедри англійської та німецької філології нашого університету - Богдан Стороха, який і є дарувальником.

Роман вийшов 2012 року і був відзначений премією Вільгельма Раабе.

"Роман «Імперіум» – антиутопія, побудована на реальній життєвій історії реальної людини. Автор розповідає про німецького аптекаря, письменника, вегетаріанця, нудиста, філософа, плантатора, засновника квазірелігійного ордену Сонця Августа Енґельгардта (27 листопада 1875, Нюрнберґ –6 травня 1919, Кабакон, Папуа Нова Гвінея). Він на початку ХХ століття перебрався до Німецької Нової Гвінеї задля того, щоби втілити свою заповітну мрію про ідеальне суспільство. Авґуст Енґельгардт купує острів Кабакон з великою кокосовою плантацією і пробує створити колонію, мешканці якої мали б існувати за законами природи, у гармонії із собою та навколишнім світом, сповідуючи нудизм, вегетаріанство. Основним продуктом і харчування, і промисловості стають кокоси, які Енґельгардт вважає найбільш досконалими і найбільш наближеними до Бога. Здавалося б, є вже все задля щастя та рівноваги, та, очевидно, життям утопія не передбачена: щоденне існування виявляється далеким від ідеалізму, як і мотивація нових членів ордену. Та й людство, як виявилося, готувалося зовсім не до глобального переселення на утопічний Кабакон – світ дихав Першою світовою.

Оповідь Крістіана Крахта динамічна, сповнена алюзій, гумору, іронії, гротеску та натуралізму. Та попри це головний герой не може не зворушувати своєю наполегливістю, вірою у власну справу. Він нагадує «дитя квітів», і здається, що Love Generation та весь їхній рух зародився не у 60-х роках ХХ століття у Сан-Франциско, а значно раніше – із голови Авґуста Енґельгардта, якого можна назвати іконою гіппі-стилю."

Інга Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»

Дякуємо пану Богдану за цінний дарунок і бажаємо творчого натхнення, а всіх охочих запрошуємо до нашої бібліотеки ознайомитися з новинкою.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.