Вчора, в читальному залі № 2 бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха старший викладач кафедри української літератури ПНПУ імені В. Г. Короленка Галина Миколаївна Білик провела бібліолекторій для студентів 3 курсу українського відділення факультету філології та журналістики, присвячений дитячим письменникам Полтавщини.

До навчального заняття працівниками бібліотеки було підготовлено оглядову виставку навчально-методичних видань і публікацій з виразного читання, та тематичну виставку книг для дітей і юнацтва, краян-літераторів.

Гостею заходу стала сучасна українська письменниця, член НСПУ Тетяна Горицвіт (Тетяна Луньова), авторка низки дитячих видань, як от «Усі ми будемо королевами, або Казка про Маринку та Мишенятко» (2012), «Зайченятко У» (2015), «Казка про мишку, яка мріяла стати їжачком» (2016).

Доцент кафедри англійської та німецької філології ПНПУ, лауреат премії імені Леоніда Бразова та Панаса Мирного, письменниця ознайомила студентів з цікавими фактами зі своєї творчої біографі\, закцентувала власне розуміння особливостей дитячої літератури.

Третьокурсники висловили свої захоплені враження і слушні та глибокі розмисли щодо творів Тетяни Горицвіт, поставили авторці численні запитання.

Завершилося навчальне заняття на високому натхненному акорді, який і студентську молодь, і письменницю наснажив бажанням творити прекрасне, пізнавати красу художнього слова й нести його дітям.

Модерувала зустріч-діалог Г. М. Білик.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.