i

14 листопада у світі відзначається Міжнародний день логопеда - професійне свято представників однієї з найбільш важливих соціальних професій.

Професія логопеда - досить важлива і цінна, особливо для підростаючого покоління, адже тільки логопед може вирішити проблему із різними порушеннями як усного, так і писемного мовлення. Корегуючи мовлення, логопеди повертають людині розкіш людського спілкування, дають можливість активно жити в суспільстві, успішно вчитися в школі.

Діти сьогодення - це маленькі допитливі чомусики, які постійно прагнуть знань та хочуть самостійно набути вмінь. Ніякі іграшки, чи розваги не зможуть замінити малюкам живого спілкування, адже більшість інформації дитина сприймає на слух. Розвиток мовлення малюка головним чином залежить від оточуючих його людей. Якщо батьки приділяють достатньо часу заняттям з дітьми і немає жодних психологічних чинників, то проблем з мовою у дитини виникнути не повинно. Якщо ви помітили деякі вади, то необхідно звернутися до спеціаліста з корегування мовлення - логопеда.

Ще років з 20 тому, професію логопеда можна було віднести до рідкісних, проте в останні роки кількість людей з дефектами мови стало набагато більше, а отже потреби спеціалістів з корегування мовлення зросла. Це призвело до того, що кожен рік 14 листопада у всіх країнах світу відзначають міжнародний день логопеда.

Вітаємо всіх логопедів з професійним святом і запрошуємо до читальної зали №1 переглянути книжкову виставку "Від гри до правильного мовлення".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.