Чи рухає наука прогрес? Безперечно, принаймні активно сприяє цьому руху. Багато вчених невиправні романтики. Їх часто зовсім не цікавить, скільки часу і сил буде покладено на те чи інше наукове дослідження. Вони готові працювати понаднормово. Їх захоплює сам процес, а відкриття, яке той або інший звичайний учений може зробити, зовсім не зупиняє їх. Навпаки, це стає прекрасним приводом відпочити, усвідомлюючи щось нове, зібратися з силам і приступити до наступних, ще не досліджених кроків.

День, в який вся українська наукова середа знаходить для себе час на свято має давні традиції.

Професійне свято наукового середовища було засновано ще за часів Радянського Союзу. Тоді воно відзначалося в третю неділю квітня і було приурочено часу знаменитих нарисів плану науково-технічних робіт, складених В. І. Леніним. З розпадом цього утворення День науки перекочував до національних календарів нових суверенних держав.

У незалежній Україні «На підтримку ініціативи відомих вчених, наукових установ, а також професійних спілок України» День науки був встановлений Указом № 145/97 від 14-го лютого 1997-го року діючого на той момент Президента України і відзначається у третю суботу травня. Існує так само і загальний, міжнародний день науковців з альтруїстичним назвою - «Всесвітній день науки за мир і розвиток», який був заснований ЮНЕСКО і відзначається 10-го листопада.

Вітаємо всіх науковців зі святом і запрошуємо переглянути книжкову виставку на науковому абонементі "Знання є сила, сила є знання".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.