Коли Ви вирушаєте подорожувати, є безліч способів скласти свій екскурсійний маршрут. Але практично всі включають в нього відвідування музеїв. Музеї є ідеальним місцем для любителів історії та культури.

До Міжнародного дня музеїв запрошуємо переглянути книжкову виставку на науковому абонементі "Подорож музеями світу" а також представляємо 10 музеїв, які є найвідомішими і впізнаваними пам’ятками в світі.

1. На першому місці подібного списку однозначно буде знаходиться Паризький Лувр.

Без сумніву, найвідоміший музей у світі, Лувр був середньовічною фортецею і палацом королів Франції перш, ніж став музеєм два століття тому. Навіть модернізація площі з додаванням скляної піраміди в її центрі нічого не віднімає від історичної чарівності Палацу Лувру. Колекції музею, які коливаються від народження великих старовинних цивілізацій до першої половини 19-го сторіччя, серед найвидатніших на планеті. Ви знайдете тут роботи найвідоміших художників в історії, таких як Леонардо да Вінчі і Рембрандт. Головною визначною пам’яткою Лувру є Мона Ліза Леонардо да Вінчі.

2. Ермітаж, Санкт-Петербург.

У цього гігантського музею найбільша в світі колекція картин. Це приголомшливе місце, яке висвітлює історію світу від Кам’яного століття до теперішніх часів, а особливо значною є Золота Кімната з її дивовижними дорогоцінними каменями. Музей Ермітажу – найбільш відвідуваний в Росії. Він сценічно розташований уздовж області набережної в Центрі Санкт-Петербурга. Це цілий музейний комплекс, який включає шість різних будівель унікального архітектурного дизайну. Без сумніву, Ермітаж – один з найбільших музеїв світу, видатна пам’ятка Санкт-Петербурга .

3. Британський музей у Лондоні.

Тут зібрані мільйони творів мистецтва з усіх континентів. Галереї Британського музею присвячені Єгипту, Греції, римській цивілізації, Азії, Африці і середньовічній Європі, простежуючи історію людства і культуру. Тут зберігається мармур Парфенона, який колись прикрашав Парфенон в Афінах. Музей приваблює шість мільйонів відвідувачів щороку. Якщо Ви не можете дістатися до єгипетського Музею, то можете розглянути найбільшу і всебічну колекцію стародавніх єгипетських артефактів за межами Каїра прямо тут. Вражає також новий читальний зал Британського Музею , який Ви бачите на фото.

4. Єгипетський музей у Каїрі.

У Єгипетському музеї Каїра Ви знайдете повну колекцію єгипетського мистецтва. Серед тисяч скарбів також відомі експонати з гробниці Тутанхамона. У 1835 єгипетський уряд заснував “Службу античних скарбів Єгипту” в спробі зупинити розграбування археологічних пам’яток і влаштувати виставку зібраних експонатів. У 1900 було споруджено будинок єгипетського Музею, де тепер зберігається понад 120,000 об’єктів з доісторичної епохи до греко-римського періоду, включаючи стародавні скульптури Сфінкса. Якщо Ви досліджуєте пам’ятки Єгипту , то не повинні пропустити Єгипетський музей Каїра.

5. Галерея Уффіці у Флоренції.

ЮНЕСКО оцінює, що 60% найпопулярніших художніх робіт в світі знаходяться в Італії, а більш ніж половина з них розташована у Флоренції. Галерея Уффіці у Флоренції вразить Вас до глибини душі. Це безперечно одна з найпрекрасніших колекцій картин і скульптур на планеті, з роботами, що відносяться до епохи Відродження, написаними такими майстрами, як да Вінчі, Рафаель, Мікеланджело, Рембрандт, Караваджо і багато інших. Однією з головних визначних пам’яток тут є Народження Венери Ботічеллі.

6. Музей Метрополітен у Нью-Йорку.

Створений в 1870, музей Метрополітен зберігає більше ніж два мільйони творів мистецтва з усього світу, від давнини до сучасних часів. Ви знайдете все, від ісламських та європейських картин, до колекцій зброї і броні. Хоча є багато інших великих музеїв в Нью-Йорку, таких як Гуггенхайм, Метрополітен є одним з найбільш суттєвих. Це дійсно один з найбільших музеїв світу.

7. Державний музей в Амстердамі.

Державний музей (Rijksmuseum) розташований поблизу від центру Амстердама. Це один з найбільших музеїв, який обов’язково варто відвідати під час поїздки в одну з найкрасивіших європейських столиць. Музей виходить на один з культових водних каналів Амстердама, в той час як з протилежного боку знаходиться простора панорамна площа із зеленою мальовничій галявиною.Усередині Ви можете повністю зануритися в мистецтво і періоди історії Нідерландів. З колекцією майже 1 мільйона експонатів, це ідеальне місце, щоб побалувати себе надихаючими шедеврами Рембрандта, Франса Халса та інших голландських художників.Детальніше про нього читайте в добірці кращих музеїв Амстердама .

8. Музей Ватикану.

Значний Музей Ватикану містить 22 окремі колекції, в межах від етруського і єгипетського мистецтва до карт і сучасного релігійного мистецтва. Навіть якщо Ви не релігійні, то все одно будете вражені чистою красою і пишністю купола Мікеланджело і спіральних колон Берніні. Основними цінностями тут є оновлена Сікстинська капела і Кімнати Рафаеля.

9. Музей Прадо в Мадриді.

Незважаючи на те, що його колекція менш значна, Прадо – один з найбільш шанованих і відвідуваних музеїв у світі. Найбільша цінність Прадо – іспанське мистецтво, з роботами Веласкеса, Гойї, Мурілло, Ель Греко і багатьма іншими знаменитостями. Хоча музей і спеціалізується на картинах, тут також знаходиться велика кількість малюнків, монет, медалей та декоративного мистецтва. Неокласичний фасад музею типовий для архітектури 18-го сторіччя міста. Особливу увагу варто звернути на Три Грації Рубенса. Входить до двадцятки найбільш відвідуваних музеїв світу.

10. Національний музей Археології в Афінах.

Завершує добірку з найбільшими музеями світу музей Археології в Афінах. Тут Ви можете надовго захопитися шедеврами древньої Греції.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.