Святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні доводиться на другу суботу вересня.

Європейські види спорту, такі як футбол і боротьба почали поширюватися в Україні з кінця XIX ст. Всій Європі було відоме ім`я українського борця греко-римського стилю Івана Піддубного.

Багато перемог взяли українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту у складі збірних команд СРСР. Легендами українського спорту є стрибун Сергій Бубка (35 світових рекордів), футболісти Олег Блохін і Ігор Беланов, відмічені «золотим м`ячем» як найкращі футболісти Європи.

Визнана в світі і українська школа художньої гімнастики. Зірками цього вигляду спорту свого часу були Ірина Дерюгина і Лариса Латиніна, яка завоювала 18 олімпійських медалей (9 золотих, 5 срібних і 4 бронзові), — це найбільше досягнення в історії олімпіад. Всього українськими спортсменами було завойовано більше чотирьохсот олімпійських медалей.

Сьогодні на спортивному небосхилі України сяють нові зірки. Боксери Володимир і Віталій Кличко, плавчиха Яна Клочкова, гімнастика Ганна Безсонова, легкоатлетка Жанна Пінтусевич, тенісист Андрій Медведєв, футболіст Андрій Шевченко і багато інших.

 

 

Щиро вітаємо спортсменів, тренерів, фахівців галузі фізичної культури і спорту, всіх прихильників фізкультурно-спортивного руху зі святом і запрошуємо до читальної зали №4 переглянути книжкову виставку "Школярам – фізичний гарт".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.