Відомий на весь світ аналітичний психолог і тимчасовий соратник Зігмунда Фрейда Карл Юнг народився 26 липня 1875 року в Швейцарії. У 1907 році почалося його співробітництво з Фрейдом, яке тривало до 1912 року — до моменту, поки погляди двох учених на фундаментальні фрейдівські положення не розійшлися. Так, трактування лібідо у Унга передбачає опис психічної енергії із запереченням її сексуальної етіології. Карл Юнг стверджував, що психіка людини — це замкнута автономна система, яка функціонує за принципом компенсації.

Напевно, найпопулярніша наукова робота Карла Юнга — це «Метаморфози і символи лібідо», яка була опублікована в 1912 році.

Карл Юнг бачив основне завдання психотерапії у відновленні порушеного взаємозв'язку між різними рівнями людської психіки. За Юнгом, динамічна рівновага між рівнями психіки залежить від обрядів та інших культурних архетипів. Також він стверджував, що типологія характерів залежна від домінуючої психічної функції (мислення, почуттів, інтуїції, відчуттів), а також спрямованості свідомості людини на внутрішній або зовнішній світ.

Запрошуємо до читальної зали №4 переглянути книжкову виставку "Глибинна психологія Карла Густава Юнга".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.