Наркоманія - одна з найстрашніших бід сучасності. Все більше людей у всьому світі піддаються спокусі і потрапляють в мережі цього пороку, думаючи, що моментально вирішують всі свої проблеми. Дуже часто навіть ті, хто проходить курс лікування, не можуть назавжди позбутися від наркотичної залежності. Громадяни в усьому світі, яким не байдужі проблеми здоров'я свого народу, об'єднуються, щоб нагадати всім про страшну хворобу. 26 червня багато країн світу відзначають Міжнародний день боротьби із вживанням наркотиків та їх незаконним обігом.

Історія боротьби зі зловживанням наркотиками, їх поширенням і контролем оборотів продажу триває вже більше ста років. 07 грудня 1987 року Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення щороку 26 червня відзначатимуть всесвітній день боротьби з наркоманією. Поштовхом для цього став виступ Генерального секретаря на Міжнародному семінарі по боротьбі з наркоманією. Учасники ООН поставили за мету створити незалежне від вживання наркотиків суспільство і в той же день склали план майбутніх заходів по боротьбі з наркоманією.

Сьогодні назріла необхідність створення загальної всесвітньої програми, яка б функціонувала як перешкода для міжнародного наркобізнесу. Це і є головною метою боротьби з наркоманією. Саме ООН виступила в ролі координатора та ідеолога антинаркомании. Організація об'єднаних націй спільно з представниками різних країн сприяє зменшенню впливу наркотичних засобів на генофонд.

Однією з основних проблем боротьби з наркоманією є вживання токсичних засобів дітьми та підлітками. Вражають масштаби розгорнутої катастрофи, а також їх наслідки. Заради дози наркотиків безліч наркоманів переступають закон, а близько 75% дівчат стають повіями і часто заражаються Снід також наркоманія є однією з причин виникнення раку .

У вирішенні цієї проблеми повинен бути зацікавлений кожен людина, а Міжнародний день боротьби з наркоманією допомагає інформувати громадськість про це.

Запрошуємо до читальної зали №4 переглянути книжкову виставку "Наркозалежність як соціальна проблема сьогодення".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.