Кожна держава має свої культурні корені, зібрані в музеях і виставкових залах, які дозволяють всім охочим долучитися до світу прекрасного і вдихнути на повні груди повітря, просочене духом часу Міжнародний день музеїв відзначається у більшості цивілізованих країн з 1978 року. Відповідне рішення було прийнято в 1977 році на засіданні 11-ї генеральної конференції Міжнародної ради музеїв, що проходила в СРСР.

Професійний день музейних працівників об'єднує всіх людей, які шанують історію та культурні цінності. У рамках свята в багатьох містах проходять фестивалі, музейно-театральні вистави, позапланові екскурсії. Культурний обмін дозволяє збагатити внутрішній світ кожної людини і усвідомити необхідність подальшого розвитку.

В Україні вже стало доброю традицією в цей день відкривати двері музейних установ для вільного відвідування. Безкоштовно оглянути вподобані експозиції можна до пізнього вечора. Це дає можливість не

тільки зайвий раз пройтися по демонстраційним залам, а й поспілкуватися з людьми, близькими за духом, взяти участь у майстер-класах, прослухати тематичну лекцію. Радує те, що з кожним роком охочих культурно відпочити у цей день стає все більше. А це означає, що у світі є потреба в духовності, яка наповнює наше життя новими відкриттями і відчуттям гармонії.

Запрошуємо до наукового абонементу переглянути книжкову виставку "Музей як соціокультурне явище".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.